Wat is een zwangerschapsmassage?

 Zwangerschapsmassage Tilburg

Bij een zwangerschapsmassage in Tilburg worden geurende oliën gebruikt. Dit type massage is specifiek ontwikkeld voor het zwangere lichaam. De bedoeling van een zwangerschapsmassage is dat je tot rust komt. Daarom worden drukpunten die in verbinding staan met de baarmoeder vermeden. Deze kunnen namelijk gevoelig zijn. Tijdens de massage ligt juist de focus op de benen. Deze kunnen namelijk sneller vermoeid raken en je kunt vocht gaan vasthouden. De zwangerschapsmassage kan ook bij jou thuis worden uitgevoerd. Er wordt een massagetafel en speciale buikuitsparing bij jou aan huis gebracht.

 

 

Gezondheidsvoordelen verbonden aan een zwangerschapsmassage

Naast het feit dat een zwangerschapsmassage voor ontspanning zorgt, zitten er ook gezondheidsvoordelen aan verbonden. Zo wordt er tijdens een zwangerschapsmassage oxytocine aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor een geluksgevoel. Ook worden er tijdens een massage minder stresshormonen aangemaakt. Je hebt hierdoor dus minder last van stress of angstige gevoelens. Doordat je meer geluk hormonen in je lichaam hebt kun je waarschijnlijk ook beter in slaap vallen en slaap je dieper. Een zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat er minder vocht wordt vastgehouden en dat je bloedcirculatie verbeterd. Als gevolg daarvan worden afvalstoffen beter afgevoerd en heb je minder kans op het ontwikkelen van spataderen.

Het volgen van een zwangerschapscursus

Als aanvulling op een zwangerschapsmassage in Tilburg kun je tijdens een zwangerschapscursus meer leren over hoe je met de bevalling kunt omgaan. Hierdoor kun je je alvast voorbereiden op de bevalling. Zo wordt er kennis bijgebracht over technieken voor de opvang van weeën. Verder krijg je meer informatie over de geboorte zelf en wordt er ingegaan op de kraamtijd.

Als je de zwangerschapscursus liever niet in een groep wilt volgen of niet de mogelijkheid hebt om langs te komen, is het mogelijk om de cursus thuis te volgen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van maatwerk.

 

Het volgen van een zwangerschapscursus wordt niet vergoed door de basisvergoeding. Wel wordt het vergoed door sommige aanvullende verzekeringen. Dit is dus per verzekeraar verschillend.