Voedingsadvies en bewustwording van je eetpatroon

Voedingsadvies amsterdam

Voedingsadvies in Amsterdam is gericht op de doelgroep volwassenen en kinderen. Als je je zelf fitter en energieker wilt voelen kan de oorzaak in voeding liggen. Door voedingsadvies in te winnen kun je bekijken wat er op dit vlak te verbeteren valt. Ook wanneer je wilt afvallen, kun je daar door een voedingsdeskundige in worden begeleid. Het omgekeerde is ook mogelijk. Sommige mensen willen graag op een gezonde manier aankomen. Hierbij kan voedingsadvies in Amsterdam ook uitkomst bieden. Door gebruik te maken van tips en gezonde en lekkere recepten wordt er voor gezorgd dat je op een gezonde en gevarieerde manier kunt eten.

 

Werkwijze bij het verkrijgen van voedingsadvies

Allereerst wordt er gekeken naar wat jouw huidige gewoontes zijn op het gebied van eten. Hiervan moet eerst een goed beeld worden verkregen. Je krijgt een aantal vragen voorgeschoteld over wat je eet en in welke porties. Er wordt van start gegaan door een dagboek bij te houden. Hierin noteer je wat en wanneer je eet. Ook worden er video’s opgenomen. Zodra er een duidelijk beeld is gekregen kan er een voedingsadvies worden opgesteld. Hierbij hoort ook een stappenplan die op basis van persoonlijke behoeftes is opgesteld.

 

Focus op bewustwording van wat je eet

Misschien weet je onbewust al wel wat gezonde eetgewoontes zijn en hoe je dit voor jezelf kunt veranderen. Zodra je zelf geen urgentie ziet zul je niet zo snel de omslag maken naar een gezond eetpatroon. Dit is wel belangrijk als je echt op een bewuste manier wilt gaan eten. Het kan daarom een handige tip zijn om voor een periode van een week gezond te eten en dit te vergelijken met een week waarin je niet gezond eet. Wanneer je zelf ervaart dat gezond eten eigenlijk veel prettiger is, zul je merken dat je hier meer energie van krijgt. Ook merk je misschien al dat sommige klachten afnemen of helemaal verdwijnen. Dus de focus op gedragsverandering is minstens zo belangrijk als de kennis over gezond voedsel.