Ouderen zorg voor verschillende doelgroepen

Zorg op maat Terneuzen

In Terneuzen wordt er zorg op maat voor ouderen gegeven. Zorg op maat betekent dat zorg vanuit een persoonlijk perspectief wordt benaderd. Het individu staat hier dus centraal. Dit betekent dat er wordt gekeken naar jouw behoeftes en de zorg die jij nodig hebt. Het probleem wordt natuurlijk ook behandeld. Daarbij hebben communicatie en openheid een grote rol. Op het gebied van ouderenzorg wordt er thuiszorg, huishoudelijke hulp en dagopvang aangeboden.

 

Hoe ziet ouderenzorg eruit?

Het bieden van zorg op maat in Terneuzen is beschikbaar in de vorm van ouderenzorg.  Zo kan het zijn dat hulpverleners jou helpen met huishoudelijke activiteiten, zoals de afwas doen of het bed opmaken. Ook kun je worden geholpen met zorg gerelateerde activiteiten. Hierbij kan het dan gaan om het krijgen van medicatie of hulp bij het douchen. Daarnaast kan er ook hulp worden geboden bij planning, zo kan er dus ook een weekplan worden opgesteld. Wanneer het zo blijkt te zijn dat er niet aan jouw zorgvraag kan worden voldaan, wordt er contact gelegd met anderen en wordt er advies in gewonnen. Zo wordt er dus zorg op maat geleverd.

 

Wie zijn de doelgroep van ouderenzorg?

Zoals de naam al zegt is ouderenzorg gericht op ouderen. Deze ouderen hebben altijd een speciale zorgvraag en hebben dus ondersteuning nodig. Hierbij kun je denken aan het doen van boodschappen of hulp bij het klaarmaken van het eten. Verder kan ouderenzorg zich ook richten op helpen bij het opstaan of andere ondersteuning in huis. Soms kan het ook voorkomen dat er een acute zorgvraag ontstaat. Zo kan het zijn dat je een versleten knie of heup hebt of te maken hebt met reuma of osteoporose. Dan kan het zijn dat je extra zorg nodig bent. Door een kennismakingsgesprek in te plannen kan er helder worden gemaakt wat jouw zorgvraag is. Op die manier kan er een beeld worden gevormd hoe je het beste kunt worden geholpen.