Hoe kan een architectuur reis eruit zien?

Reizen architectuur

Reizen en architectuur kunnen gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd. Door op reis te gaan kom je vanzelf allerlei architectuur tegen. Je kunt architectuur namelijk wel in elke stad of streek vinden. Het hangt er vanaf welke interesses je hebt op wat voor soort architectuur reis je wilt gaan. Wanneer je een grote interesse hebt voor moderne architectuur wil je waarschijnlijk nieuwe gebouwen tegenkomen. Zo zijn er veel verschillende opties, afhankelijk van jouw interesse in architectuur. Zo is er bijvoorbeeld een rondreis door Parijs voor de liefhebber die meer over de architectuur in Parijs wil leren.

 

Op rondreis door Parijs

De combinatie tussen reizen en architectuur staat centraal wanneer je op rondreis door Parijs gaat. Er zijn veel gebouwen te vinden in Parijs die interessant zijn op het gebied van architectuur. Denk bijvoorbeeld aan de Eiffeltoren of het Louvre. Je kunt zelf kiezen of je juist de bekende gebouwen wilt bezoeken of ook een kijkje wilt nemen bij minder bekende gebouwen. Vooraf kun je laten weten welke wijken in Parijs jouw interesse hebben. Op basis daarvan kan de reis worden aangepast. Naast architectuur zijn er nog meer manieren om Parijs te verkennen. Door in Parijs te verblijven krijg je ook veel mee van de cultuur.

 

Lezingen over architectuur als alternatief voor een reis

Als je liever niet op reis wilt gaan maar wel houdt van de combinatie tussen reizen en architectuur, kun je lezingen over architectuur gaan bezoeken. Op die manier kom je meer te weten over architectuur zonder dat je daarvoor ver weg hoeft te gaan. Zo worden er met regelmaat lezingen gehouden over de Middeleeuwse bouwkunst. Er wordt ingegaan op de dorpen Bergen op Zoom en Maarssen-Dorp. In ongeveer twee uur tijd worden er allerlei topics behandeld. Verder hebben de lezingen ook een interactieve insteek. Zo kun je samen met andere bezoekers in gesprek gaan over de opgedane informatie. In de lezingen wordt eigen gebruikt fotomateriaal gebruikt en wordt er gebruik gemaakt van verhalen die zijn gebaseerd op eigen ervaringen.