Het werk van een loopbaancoach

Loopbaancoach leiden

Een loopbaancoach kan iemand nieuwe perspectieven bieden. Zo kan een loopbaancoach in Leiden  kijken naar jouw talenten en kansen op een andere manier als jijzelf. Vanuit dit perspectief krijg jij handvatten waardoor je op verschillende gebieden kunt groeien. Er worden een coaching traject opgesteld bij de loopbaancoach in Leiden waardoor er inzicht wordt verkregen in wat jij nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen in jouw loopbaan. Dit wordt gedaan aan de hand van de kernwaarden en kwaliteiten die voor jou een grote rol spelen in jouw leven. Daarnaast wordt er belang gehecht aan het werken aan communicatieve vaardigheden. Dit soort vaardigheden zijn belangrijk want wanneer jij een bepaald doel wilt bereiken moet je daar op een effectieve manier over kunnen communiceren met collega’s en jouw baas.

 

Coaching en loopbaan coaching

Een loopbaancoach in Leiden zal met jou voornamelijk focussen op de ontwikkelingsmogelijkheden in jouw loopbaan. Deze is dus specifieker opgeleid. Een coach kan jou ook verder helpen in jouw ontwikkeling. Hierdoor kan je helderder voor ogen krijgen wat jouw talenten zijn. Daardoor weet je beter hoe je jouw talenten verder kunt ontwikkelen om persoonlijk te groeien. Dit kan zowel op je werk zijn maar kan ook spelen in je dagelijks leven. Naast een coach en loopbaancoach kun je ook kiezen voor een business coach wanneer je tegen problemen aan loopt die alleen in jouw organisatie spelen. Hierbij gaat om zakelijke talentontwikkeling maar het kan ook gaan om de coaching van een team. Een voorbeeld hiervan is teamcoaching.

 

Business coaching voor jouw bedrijf

Het werk van een business coach is voornamelijk gericht op het vergroten van de individuele effectiviteit van jouw werknemers. Hier kan een business coach voor zorgen omdat deze een onafhankelijk standpunt inneemt en met een helikopterview naar jouw organisatie kijkt. Het resultaat hiervan is dat de coach jouw een spiegel voorhoudt. Daarbij krijg je verschillende adviezen en handvatten zodat jouw organisatie optimaal talenten en kansen kan benutten.