EMS training

EMS training

EMS staat voor Electro Musculaire Stimulatie. Het is een techniek die wordt toegepast bij diverse sporten en maakt het mogelijk te trainen met weerstand. Deze weerstand wordt gegeven door een speciaal pak die impulsen geeft. Alle spiergroepen kunnen hiermee worden geactiveerd zodat je aan je conditie en spierkracht werkt. Ook kun je op een actieve en eenvoudige manier afvallen met de EMS training.

Sporten met medische of lichamelijke klachten

Hoe belangrijk is het om te blijven sporten als je een kwaal of een blessure hebt opgelopen. Fit blijven en weer gezond worden kan dan wel een uitdaging zijn. Belangrijk is om hier goede professionele hulp te krijgen, zodat je begeleid wordt en gaat sporten naar je eigen kunnen. Je kunt hierbij denken aan sporten bij een fysiopraktijk, of een kleine sportschool maar mensen met een medische of lichamelijke klacht kunnen ook terecht bij een EMS training. Bij de EMC Health club staat er een goed team klaar om je daarbij te helpen. Eerst wordt er samen met jou bekeken wat je doelstellingen zijn en wat je beperkingen. Daarna wordt er een plan opgesteld om het gewenste eindresultaat te bereiken. Als je rugklachten hebt zul je een ander schema krijgen als dat je wilt afvallen, het schema zal voor iedereen anders zijn.

Voeding en sporten

Voeding is ook een belangrijke factor om ons goed te voelen. Bij EMS Healthclub heb je ook de mogelijkheid om een volledig voedingsprogramma te laten maken. Ben jij een recreatieve sporter dan zal deze heel anders zijn dan dat je op hoog en intensief niveau sport. Wil je een voedingsschema om je te helpen bij het afvallen en ontwikkelen van een fittere levensstijl, dan is dat ook mogelijk.  Slechte voeding en het te kort drinken heeft een negatief effect op je lichaam. Te kort drinken zorgt ervoor dat de afvalstoffen moeilijker kunnen afbreken en wegvoeren. Doordat je sport heb je goede voeding nodig om te herstellen na je inspanning zodat je spierkracht en conditie toeneemt.