Een perfect maatpak

maatpak

Er zijn verschillende situaties waarin je een pak kan dragen. Misschien heb je voor je werk wel vaak een pak aan. Maar iedere man en ook veel vrouwen hebben voor belangrijke gebeurtenissen zoals een bruiloft wel een maatpak in de kast hangen. Een maatpak laten maken is een grote investering, maar je weet zeker dat het pak gegoten zal zitten. Doordat het pak helemaal is aangepast op jou als persoon, zal hij altijd beter zitten en staan dan een pak wat je standaard in een winkel koopt.

De zoektocht naar een maatpak

Als je nog nooit een maatpak hebt laten maken, heb je misschien geen idee wat je ervan moet verwachten. Je herkent het wel van films: de grote winkels waarin honderden verschillende pakken op een rij hangen. Dit is hoe het in werkelijkheid eigenlijk ook gaat. Je begint natuurlijk met het uitzoeken van een mooi pak. Dit klinkt makkelijk, maar de keuzes zijn vaak eindeloos.

De goede stof

Als je een maatpak wil dat je aan kan doen in verschillende situaties kan je kiezen voor een universele gladde stof. Maar pak je graag een beetje uit of is het voor een speciale gelegenheid, dan kun je ook een wat apartere stof uitkiezen. Daarnaast zijn er nog tal van andere keuzes die je moet maken: wil je een streep of een printje, heb je liever een stropdas of een vlinderstrik en de belangrijkste keuze: welke kleur moet jouw maatpak hebben?

Je maat opmeten

Je zult ervan versteld staan hoeveel ze in de winkel op moeten meten aan je lichaam. Hoe breed zijn je schouders, wat is de vorm van je lichaam, wat is de omvang van je heupen en hoe dik of dun zijn je polsen? Het opmeten is een echte precisie klus want het pak moet wel als gegoten zitten. Het kost vaak wat tijd maar je weet natuurlijk zeker dat jouw nieuwe maatpak vele malen mooier aansluit dan een universeel pak wat je kant en klaar in de winkel kan kopen.