Een hoofdkussen aanschaffen

hoofdkussens

Bij het aanschaffen van een hoofdkussen zijn er verschillende zaken waarop je moet letten. Een hoofdkussen zorgt er namelijk mede voor dat je een goede nachtrust krijgt. Als het hoofdkussen niet lekker ligt kan dit ervoor zorgen dat je last krijgt van je nek. Om een goede keuze te maken voor een hoofdkussen is het belangrijk om na te gaan in welke houding je slaapt. Dus slaap je het liefst op je buik, rug of op je zij? Per slaapstand verschilt het namelijk welk soort kussen hierbij aansluit. Het is de bedoeling dat het kussen jou ondersteunt in de houding waarin jij ligt.

Verschillende types hoofdkussens

Op het gebied van hoofdkussen zijn er verschillende afmetingen en gewichten beschikbaar. Daarbij kun je er ook voor kiezen dat een hoofdkussen anti allergisch is. Doordat er op de meeste kussen een ritssluiting zit is het mogelijk om de kussens opnieuw te vullen, met bijvoorbeeld spiraalvezel bolletjes. Een andere keuze qua vulling zijn is een zachte vezelvulling. Wanneer je een keuze hebt gemaakt wat betreft welk type hoofdkussen je wilt, is het handig om daarbij een kussenbeschermer of kussensloop uit te kiezen.

 

De functies van kussenbeschermers en kussenslopen

De functie van een kussen beschermer is bescherming bieden want deze beschermt het kussen tegen vuil en vocht. Je kan ook een matrasbeschermer nemen om je matras te beschermen. Een kussensloop heeft dezelfde functie maar zorgt er ook voor dat je op een zachte stof kunt liggen. De functie van een kussensloop is dus dat jouw kussen zelf schoon blijft. Kussenslopen kun je in veel gevallen op 60 graden wassen. Verder kunnen ze in de meeste gevallen ook in de wasdroger. Als je ze buiten zou hangen te drogen wordt de stof meestal vrij hard. Het is aan te raden om het kussensloop samen met jouw dekbedovertrek ongeveer een keer per week te verversen. Wanneer je veel zweet kun je het kussensloop regelmatiger verversen. Dan is het handig om meerdere setjes tot beschikking te hebben zodat je niet misgrijpt.