Alles wat je moet weten over highlights

Highlights Rotterdam Kapper

Een grote trend in de haarwereld is het nemen van highlights. Highlights zijn dé manier om je natuurlijke haarkleur te versterken. Je kunt gaan voor een subtiele zonovergoten look, maar ook voor een meer gedurfde look, waarbij het contrast groter is. Highlights zijn geschikt voor iedereen, omdat er een ruime keuze is uit verschillende kleuren en diverse technieken. Je leest hier alles wat je moet weten over het nemen van highlights.

Wat zijn highlights?

De naam zegt het eigenlijk al. Highlights zijn plukken in je haar die lichter zijn dan de rest. Zo kun je er als brunette voor kiezen om voor lichte bruine plukken te gaan, maar als je een iets groter constant wilt, kun je ook (donker)blonde highlights laten zetten. Ook als blondine kun je nemen. Je kunt dan kiezen voor blondere tinten dan je eigen haarkleur.

De technieken

Er zijn twee bekende technieken. De eerste techniek is de traditionele manier. Bij deze techniek worden folies gebruikt om delen van het haar in verschillende vormen en patronen te isoleren. De laatste jaren is er ook een nieuwe techniek bijgekomen: Balayage.  Het grote verschil met de eerste techniek is dat er meer en kleinere plukken haar willekeurig geverfd worden. Het effect hiervan is dat het haar een meer natuurlijke look heeft en er doorleefd uitziet. Daarom wordt er tegenwoordig vaker voor de laatste techniek gekozen.

Er gaan mega veel filmpjes het internet over waarin wordt uitgelegd hoe je highlights bij jezelf kunt zetten. Toch gaat dit in de praktijk vaak mis, omdat ieder type haar net op een andere manier aangepakt moet worden. Daarom krijg je echt het allermooiste resultaat wanneer je de highlights bij een kapper laat zetten.

Keratine behandeling

Als je vaak highlights laat zetten, is het een aanrader om jezelf af en toe te verwennen met een keratinebehandeling. Normaal bestaat haar uit 90 procent keratine, maar wanneer je je haar regelmatig verft, daalt het keratine gehalte van je haar. Tijdens een keratinebehandeling wordt je haar gevoed  met vloeibare keratine. Hierdoor gaat je haar weer mooi glanzen en heeft het een gezondere uitstraling.

Ben je op zoek naar een kapper die jouw haar een nieuwe frisse look kan geven? De mooiste highlights laat je zetten in Rotterdam.